Welkom

Heilige Filippus Neri

Wie

Waar

Nieuws

Gebed Wonder

Contact
 


Het volgende artikel verscheen in Katholiek Nieuwsblad, november 2010

‘De liefde is de enige regel’

Geïnspireerd door Filippus Neri en John Henry Newman stichtten twee Tilburgse priesters een oratorium. Als ‘familie van priesters’ willen ze bijdragen aan de nieuwe evangelisatie.

:: peter doorakkers ::
Priesters die samen bidden, samen leven, samen hun geloof verdiepen… het klinkt als een klooster, maar het is het niet. Wat het wel is? Een oratorium. Wie de laatste tijd het katholieke nieuws gevolgd heeft, is de term allicht meer tegengekomen. Paus Benedictus XVI verklaarde tijdens zijn reis naar Groot-Brittannië de wellicht bekendste oratoriaan ooit zalig. John Henry Newman leefde en bad jaren in het oratorium van Birmingham. Pastoor-deken Jeroen Miltenburg en kapelaan Karel Loodts treden in zijn voetsporen. In de pastorie van de binnenstadparochie ’t Heike vormen zij sinds 17 juni 2009 een officieel erkend ‘oratorium in oprichting’.

LEES MEER >>We waren er bij ! Newman Zalig verklaard
(In nieuwsbrief ‘t Heike, oktober 2010)


Kardinaal John Henri Newman (1801-1890) is op 19 september j.l. in Groot-Brittannië Zalig verklaard door Paus Benedictus XVI. Wij, pastoor Miltenburg en kapelaan Loodts, zijn bezig een Oratorium (een priesterhuis) te stichten en kardinaal Newman was een Oratoriaan. Kortom, dit konden we niet zomaar laten voorbijgaan. We waren er bij ! net als vele anderen.

LEES MEER >>John Henry Newman wordt zalig verklaard

In  een vol stadion met 70.000 gelovigen zal paus Benedictus XVI op 19 september 2010 John Henry kardinaal Newman zalig verklaren. Deze Engelsman leefde van 1801 tot 1890  en was zijn tijd ver vooruit. Hij heeft ons veel te vertellen.
Newman heeft veel inzicht gegeven in het geloof en er veel toe bijgedragen. Als hoogleraar in Oxford  (Engeland) werd hij als één van de intelligentste personen van Groot-Brittannië gezien. Newman is een denkend Christen. Geloof en rede vormen voor hem een sterke eenheid. Verstand, geloof en de beleving van het geloof als Christen en priester gaan bij hem harmonisch samen. Het geloof en het verstand staan voor hem op één lijn en zijn niet in tegenspraak met elkaar.

LEES MEER >>


Deze website is aangeboden door: sitetotaal